Het Verhaal Van De 30-inch DELL Monitor!

posted in: News/Info | 1

This post is in Dutch. If I have time, I’ll translate it into English as well.

Er was eens een monitor. Het was een DELL 3008WFP, aangeschaft op 28 juli 2008 bij het bedrijf QSix, met 5 jaar garantie op basis van ‘Next Business Day’. QSix bestaat niet meer. De Service Tag van de monitor (CS6WDD1) staat op naam van Renox, een bedrijf dat ook niet meer bestaat. Volgens DELL gaat het echter om een Service Tag met 3 jaar ‘Next Business Day’-garantie, ingaande op 2 juli 2008. Raar!!

De DELL 3008WFP is een 30-inch monitor met een resolutie van 2560 x 1600 pixels.
Gezien het feit dat ik een visuele beperking heb, is dan alles veel te klein, maar omdat deze resolutie perfect door twee deelbaar is, gebruik ik de monitor op 1280 x 800. Eén pixel vanuit de PC is dan vier pixels op het scherm. Als je goed kijkt zie je dat, maar het is perfect scherp.

Op een dag ontstaat er een vertikale gele lijn in het beeld wanneer de monitor wordt aangezet. Wanneer de monitor is opgewarmd verdwijnt de lijn en is er niets meer aan de hand. Omdat het steeds vaker voorkomt en ik online las dat het alleen maar erger zou worden en er niets anders op zit dan de monitor te vervangen, heb ik op 20 juni 2011 contact opgenomen met DELL.

Ik belde nog net voordat er drie jaar garantie van DELL verstreken was, dus het zou geen probleem zijn.

De volgende dag werd er een vervangende monitor afgeleverd. Geen 3008WFP, want die was er niet meer, maar de vervanger, de U3011. Ook 30-inch. Andere vormgeving en een lager gewicht, maar verder op zich prima. Dat dacht ik. Er was slechts één probleem. He beeld was niet scherp!!!
Na wederom contact met DELL Support te hebben opgenomen, ontving ik de dag erna een andere U3011. Mijn 3008WFP werd op hetzelfde moment opgehaald. Ik had nu dus twee U3011-modellen staan, met hetzelfde probleem. Beide niet scherp!!!!! Het model doet zijn naam ‘UltraSharp’ dus absoluut geen eer aan. Ook was het ene scherm wat aan de blauwe kant en het andere wat aan de rode kant. Dit terwijl de U3011 een zeer goede kleurcalibratie zou moeten hebben. De als eerste geleverde U3011 is later opgehaald.

Wederom gebeld. Er zou nogmaals een monitor worden verstuurd. ZUCHT!
De dagen erna ontving ik niets. Maar weer gebeld. Er was niets bekend van de derde zending. De informatie van het gesprek en de gemaakte afspraak stonden niet in het systeem. Deze keer zou het er echt in worden gezet met een casenummer, want dan zou het echt altijd kunnen worden teruggevonden. Het betreffende casenummer is 837593325.
Volgens het systeem was er nog ergens één 3008WFP beschikbaar. Wat de verzending betreft moest het dus alleen om die 3008WFP gaan, maar omdat dat model vervangen is door de U3011, was de kans groot dat dat model zou worden verstuurd. Aangeven dat alleen de 3008WFP moest worden verstuurd en dat als dat niet mogelijk was dat dat dan zou worden teruggekoppeld was niet mogelijk.
Ik vond dat zonde van mijn tijd en ook van de verzendkosten dus heb ik die verzending laten cancelen. Na aandringen zou het probleem worden geëscaleerd naar de 2e-lijns support. Binnen 24 uur zou ik worden teruggebeld. Dat gebeurde niet. Ik weer gebeld. Er werd nogmaals geëscaleerd. Binnen 24 uur zou ik nu echt worden teruggebeld. Ook dat gebeurde niet. Ik WEER gebeld. DELL Support medewerken: “Ik zie hier dat het om een monitor gaat waarvan de garantie al is verlopen en die we toch voor u vervangen hebben.”. WAT!!?? NEEEE! De garantie is intussen verlopen omdat ik al twee vervangende monitoren heb ontvangen waar een probleem mee is!!!!! Ik had nu echt geen zin meer om wederom het verhaal van voren af aan te moeten vertellen. Na zeer duidelijk gemaakt te hebben wat ik van de gang van zaken tot nu toe vond, werd ik doorverbonden met de 2e-lijns-support. Er bleek nog helemaal niets geëscaleerd te zijn. Het ‘probleem’ was niet bij de 2e-lijns-support bekend.
Ik het hele verhaal wederom verteld. De schermen van DELL lijken door LG te worden gemaakt. Op de één of andere manier doet de U3011 iets met het beeld dat andere monitoren niet doen. Ik heb altijd monitoren op de halve resolutie kunnen laten draaien. Een monitor met een resolutie van 1600 x 1200 draait zonder problemen op 800 x 600. En een monitor met een resolutie van 2560 x 1600 draait zonder problemen op 1280 x 800. De helft van de native resolution moet natuurlijk wel een bestaande resolutie zijn. Eén pixel wordt dan vier pixels. Zonder interpolatie en perfect scherp. Niet bij de U3011 helaas. Die maakt van die ene pixel wel negen pixels en de buitenste rand met pixels is dan wazig. Zo worden scherpe strakke lijnen ineens potloodlijnen en worden alle letters en dergelijke wollig. Even voor de volledigheid: Ik heb DELL van deze informatie voorzien. Niet andersom.
De persoon van de 2e-lijns-support zou me een bevestigingsmail sturen met o.a. zijn naam, omdat deze nogal ingewikkeld was. Iets met ‘Chi-Ho’. Die mail heb ik nooit ontvangen. Omdat er tijd nodig was om uit te zoeken wat het probleem precies veroorzaakte en hoe het zou kunnen worden opgelost, is afgesproken dat ik in week 29 zou worden teruggebeld. Zowel de week ervoor als de week erna zou ik op vakantie zijn. In week 29 ben ik niet gebeld. In week 30, toen ik dus op vakantie was, werd ik gebeld door een andere persoon. Er was toch nog een 3008WFP gevonden. Of deze de dag erna zou kunnen worden afgeleverd. NEEEEE!! Ik ben op vakantie!!!!! Er is toen afgesproken om de monitor op woensdag 3 augustus te laten bezorgen. Ik kreeg verder geen informatie over waarom de U3011 iets raars doet met het beeld. “U draait niet op de native resolution, dus daar zal het wel mee te maken hebben”. Ik heb nogmaals geprobeerd uit te leggen dat dat het probleem niet is vanwegen de perfect deelbare resolutie en dat iedere andere domme monitor daar perfect mee kan omgaan en dat alleen de U3011 dat niet kan en dat ik wilde weten hoe dat komt. “Die technische informatie hebben we niet bij DELL.”. Dat iemand dat wel zou uitzoeken, was niet bekend. Ik ben er verder maar niet op doorgegaan. Er zou tenslotten een andere monitor komen. De woensdag nadat ik terug was van vakantie kwam er echter geen monitor. Donderdag ook niet. Ik kan niet duidelijk maken hoe frustrerend de hele situatie is.

Omdat volgens DELL de garantie inmiddels is verlopen, kan ik aan de hand van de Service Tag online geen contact meer opnemen met Support. Dat wordt dus WEEER bellen.

Intussen hab ik al ongeveer 3 uur met DELL aan de telefoon gezeten en veel dagen verplicht thuis moeten blijven in afwachting van een zending die wel of niet zou kunnen komen.

Ik weet het niet meer.

De enige conclusie die ik op dit moment kan trekken is dat DELL echt een waardeloze bedrijfsvoering heeft.

 • Er kan niet worden aangegen welk product moet worden verstuurd
 • Afspraken worden niet nagekomen over terugbellen, emails, zendingen, etc
 • Informatie raakt zoek en staat niet in het systeem
 • Er is geen specifieke technische informatie/kennis beschikbaar
 • mensen spreken elkaar tegen
 • etc

UPDATE!

Op 9 augustus werd ik eindelijk door DELL gebeld. Ze hadden meerdere problemen. Eén persoon zou nu met de zaak aan de gang gaan en me op de hoogte houden. Ik vraag me af hoe het nu verder zal gaan.

To be continued…

 1. douwe

  hebben ze bij Dell een business en informatievoorziening specialist nodig?
  wellicht kunnen ze doormiddel van juiste informatievoorziening en de discipline krijgen om een CrM systeem wel goed te laten werken.. beloven is 1 invullen ennopvolging is 2. daar is Dell niet de enige in die hier steken laat vallen. veel organisaties die ooit een CRM systeem hebben ingevoerd onderschatten het feit dat je daar ook een discipline moet hebben om informatie zoals terugbelafspraken niet alleen in te voeren, maar ook moet nakomen zoals deze is afgesprkoen. je voelt je als klant niet serieus genomen als deze afspraken niet nagekomen worden.

  greetz, Douwe